Page 329 - VERGİ İCRA
P. 329

6183 sayılı Kanunun 64 üncü maddesinde yapılan değişiklikle, haciz varakalarının alacaklı amme idaresinin mahalli en büyük memuru veya tevkil edeceği memur tarafından tasdik edileceği düzenlendiğinden, haciz varakalarının bizzat ve mutlaka alacaklı amme idaresinin mahalli en büyük memuru tarafından imzalanması gerekmez.
Buna göre345 De erdarlık imza yetkileri yönergesi ile 6183 sayılı A.A.T.U.H.K’na göre düzenlenen haciz varakaları aşağıda belirlenen limitler çerçevesinde imzalanacaktır.
a) 15.000 TL ve üzerindekiler De erdar,
b) 3.000 TL ile 15.000 TL (15.000 TL dahil) arasındakiler De erdar Yardımcısı, c) 3.000 TL’ye kadar olanlar (3.000 TL dahil) Vergi Dairesi Müdürleri tarafından
Yetkili makamın tasdik yetkisini devretmiş olması halinde, devrolunan makam tarafından haciz varakalarının tasdiki de mümkündür. Haciz varakalarının, yetki devrolunan makamın mührü bulunması halinde bu makamın mührüyle, aksi takdirde devreden makamın mührüyle mühürlenmesi gerekmektedir.
Haciz varakalarının yetkili makam, yetki devri halinde devrolunan makam tarafından 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununa göre alınmış elektronik imza kullanılmak suretiyle imzalanması mümkündür. Elektronik imza ile onaylanmış haciz varakaları alacaklı tahsil dairelerinin mührü ile mühürlenecektir.
Haciz varakalarının şekli ve ihtiva edeceği bilgiler Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenir. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bu hükme göre muhtevası belirlenen haciz varakalarında aşağıdaki bilgilerin yer alması gerekir;a) Amme borçlusunun adı soyadı ve vergi kimlik numarası,
b) Ödeme emrinin tebliğ şekli ve tebliğ numarası,
c) Adresi,
d) Takip numarası,
e) Hacze konu amme alacağının türü, taksiti, vergilendirme dönemi, vade günü, tutarı
ve gecikme zammı,
f) Varsa ihtiyati haczin nedeni ve yasal dayanağı
345 Rize De erdarlığı imza yetkileri yönergesi
Muharrem ÖZDEMİR - VERGİCRA
313


































































































   327   328   329   330   331